miercuri, 17 iunie 2015

Singura televiziune de stiri care Su#e p*l@!

                   


Era vara. Soarele torid te imbia sa pleci la mare, sa bei o bere, sa te relaxezi, sa faci ceva care sa te scoata din priza pentru o vreme. Nu era cazul televiziunilor de stiri. Nu! Ecranele erau mai tot timpul galbene de la breaking news-uri. Crainicele si crainicii vorbeau repede aruncand stropi si furie. Concurenta acerba dintre ele facea ca nimeni sa nu mai priveasca cum trebuie prompter-ul si se uitau sui la camera din cauza ca trageau cu ochiul si la ceilalti competitori. Noaptea visau rating si ziua vorbeau despre el. Aceasta stare era amplificata si de faptul ca se apropia Gala Premiilor Televiziunilor de Stiri 2015- Prima editie. Guvernul fagaduise cateva milioane de euro celei mai bine plasate , bani care proveneau dintr-un fond special facut din taxe si impozite Pentru Buna Informare. Aparusera sloganuri noi, indraznete precum : ,, Suntem atat de aproape incat intram in spatial tau intim’’ sau  ,,Telespactatorii nostri nu sunt spalati pe creer ( corect ar fi creier CRÉIER, (1,3) creieri, s. m., (2) creiere s. n. 1. Partea cea mai importantă a sistemului nervos central la vertebrate, organ al gândirii și al conștiinței umane, care este situată în cutia craniană și compusă din trunchiul cerebral, creierul mic și emisferele cerebrale. ◊ Creierul mic = parte a creierului situată în regiunea posterioară și inferioară a craniului; cerebel. Creierul mare = parte a creierului situată în regiunea anterioară și superioară a craniului. 2. Fig. Minte, inteligență, judecată. ♦ Element (persoană) care organizează și conduce o acțiune. 3. (Înexpr.) Creierii (sau creierul) munților = locurile cele mai înalte și mai greu accesibile ale munților. [Var.: (înv.) críer s. m.] – Lat. c(e)rebellum. 
Sursa: DEX '09 (2009) ) inca’’. Majoritatea televiziunilor de stiri o ardeau ca pana acum numai ca turasera motoarele la maximum. Transmiteau stiri mai mult de douazecisipatru de ore pe zi intrucat continutul editorial de pe site-urile lor era altul si in plus mai trimiteau stiri-pe surse-prin sms si curier. Cativa reporteri de teren lesinasera de extenuare si erau prezentati ca Eroi ai Informarii Corecte. Ce mai, era competitie! La o singura televiziune de stiri, insa, stirile erau altfel. Viata era mai roz, exista speranta dar niste oameni rai –procurori-  dupa cum spuneau ei vroiau sa impiedice un om sa ne faca bine chiar daca noi nu il doream. Nu pe bine ci pe om. Ziceau ca binele trebuie facut si cu forta si ca marea majoritate a oamenilor gandeste gresit, ca omul acela e intr-o lumina proasta din cauza altora care ei ar trebui pedepsiti si ca asta de ziceau ei e curat ca lacrima si democratia e in pericol de moarte azi. Ceva alambicat de te durea capul. Faza proasta pentru ei a fost ca atunci cand s-au decernat premiile pentru Gala Premiilor Televiziunilor de Stiri ei nu au reusit sa ia niciun premiu desi trasesera niste sfori mari chiar impreuna cu omul ala de il aparau ei. Atunci s-a intamplat un lucru la care nu se astepta nimeni. Acea televiziune a fost votata pe internet ca Singura televiziune de stiri care Su#e p*l@!       

Desi v-am povestit toate acestea eu nu stiu numele ei. Care telviziune de stiri o fi??? Oricum nu are importanta ca nu ma uit la televizor. L-am vandut. Ieftin!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu