luni, 14 decembrie 2015

Cum le mai oranduiti voi pe toate!

                Ce v-ati gandit stimabililor sa puneti pe ordinea de zi in parlament? O problema spinoasa. Tara arde (la propriu din cand in cand) si voi va uitati in oglinda. Vedeti voi ce vedeti in oglinda si va ganditi ca la pensie v-ar trebui mai multi bani. Asta votati voi azi. Mai multi! Mai multi bani!! Mai multi bani pentru voi !!! Oare ce vorbiti voi pe hol la parlament?
... 
-Ba Gelule tu esti multumit cu banii care ii luam noi inaltii demnitari? 
-Ba Radule, nu prea!Eu zic sa facem ceva. Nu ne putem compara noi cu muncitorii, profesorii sau intelectualii aia.
-Uite am eu un proiect de lege. Ai dreptate. Nu ne putem compara cu ei. Mai si voteaza tampenii. Ca aia cu numarul maxim de parlamentari. 
-Da! Niste mojici. Ce ne-am face daca ne-am lua dupa ei? Noi suntem esenta democratiei. Parlamentul. Ce bine te-ai gandit Radule...cu asata cu proiectul. Bravo-bravo!
...
Inaltii demnitari ai tarii de maxim 180 cm (desi cred ca exagerez).
Azi nu ma reprezentati, nu ne reprezentati ci VA reprezentati (De parca m-ati reprezentat candva!). Ne-ati reprezentat acum cateva zile cand ati legiuit cati caini trebuie sa aiba un cioban la stana??? Nu. Nici atunci nu ne-ati reprezentat. Ati reprezentat niste prieteni vanatori sau chiar pe voi insiva, caci unii dintre voi vaneaza nu-i asa? Va incurcau cainii ciobanilor. Mare branza, ati dat o lege.  Se rezolvase tot in tara dar asta cu cainii de la stana nu! 
Va zic eu ce trebuia sa votati:
Numarul maxim de posete pe care trebuie sa il aiba o secretara de parlamentar si varsta minima de 60 de ani. In legea de mai sus puteati interzice depasirea unui anumit prag al valorii posetei. Pentru a nu afisa ostentativ ceea ce furati unii dintre voi si dati unora dintre ele. 

Sunteti o rusine pe obrazul tarii! Stau si ma gandesc…chiar nu meritati asa cuvinte frumoase.

Votatu-v-as da nu prea cred . Va rog sa scuzati viitorul conditional optativ (ma luat valul)!


1-Q Sapro- consilier de bagabonteala politica
(cu cerere de scuze cititorilor pentru prea multe semne de punctuatie)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu