vineri, 15 noiembrie 2013

Ponta vs. Imaginatia dansului

         Proaspat reintors de la piata am gasit langa usa apartamentului meu un plic USL-it, adica suprataxat. Avea mai multe gauri decat un ciur. M-am gandit ca e o gluma a celor de la posta dar apoi am observat ca nu are timbru. M-am gandit ca mi l-a  adus personal un om chitros. Un calic deh! Iata continutul:

         Domnule consilier , nu pot sa imi dau numele intrucat sunt mari tulburari. Am o functie importanta si ma pregatesc pentru alta mult mai importanta. Partenerul meu (de coalitie, intrucat nu sunt gay, sau nu mi-am dat seama pana acum) nu stie inca.  Banuiesc ca si el banuieste ceva, si ca tot veni vorba de banuiala, am nevoie de bani multi. Nu mai pot sa fac repede o micuta afacere care o aveam cu o companie aurifera, nu vreau sa dau nume. Ce sa fac ?!?

         Domnule Ponta , infarct. Oamenii care striga in strada si dumneavoastra va faceti ca nu ii auziti s-ar bucura sincer. Tulburarile de care vorbiti provin din stangacia pe care o iubiti si o afisati. Incoerenta dumneavoastra accentueaza aceasta stare de fapt. Antonescu stie ca aveti un cutit ascuns la spate si inclin sa cred ca are si el o furculita dosita prin buzunar pe care vrea sa vi-o infiga in ochi. Doar impreuna aveti furculita si cutitul,nu? Pentru a va pregati cum se cuvine pentru functia de care imi povesteati in scrisorica trebuie sa faceti intocmai cum va spun: Dimineata pe stomacul gol beti un ou crud. Mai bine doua. Stiu ca nu aveti asa ca pot sa va dau eu si mai raman cu trei. V-am spus ca am fost la piata (nu va ganditi la prostii). Apoi in fata oglinzii incepeti in soapta sa repetati ma-me-mi mo-mu. Incepeti usurel sa nu o treziti brusc pe Daciana. Cand ajungeti la mu lungiti vocala cat puteti de mult. Va va ajuta sa pareti natural. Alegatorii apreciaza sinceritatea mai mult decat credeti. Treptat incepeti sa mariti ritmul si emisia pana veti ajunge sa strigati foarte tare. La zece minute dupa incheierea exercitiului veti simti o liniste profunda. Atunci puneti mana pe telefon si sunati-l pe Gabriel ca sa faceti rost de resurse daca ati inteles aluzia. Peste ceva vreme o sa va caute DaNA. Va urez succes subit (sau cum era asta?)

Apropos, vroiam sa va zic ceva despre cresterea taxelor pentru 2014: Sictir!

Cu deosebita jena ca trebuie sa va raspund,
1-Q Sapro
Consiler de bagabonteala politica