luni, 16 ianuarie 2017

Manipularea maselor-Sintagme creeate special pentru mintea ta dupa 1989


                                                 -partea 1-

1.      Nu ne vindem tara

A aparut imediat dupa revolutie. Scop: Impiedicarea intrarii capitalului strain in Romania. Obiectiv: Pregatirea unor privatizari ai caror beneficiari sa fie anumiti baieti destepti.

2.      Sarac si cinstit

Acest lucru se spunea despre ex-presedintele Ion Iliescu. Scop: Manipularea maselor in a crede ca el este solutia cea mai buna pentru functia de presedinte. Minerii au fost adusi in Bucuresti in 1990 pentru ca el sa ramana in functie. Obiectiv: Cei aflati in preajma puterii din acele vremuri sa poata fura in liniste. Sub presedentia lui Ion Iliescu a inceput in Romania marele jaf national post-decembrist.

3.      Greaua mostenire

Aceasta sitagma a fost invocata de fiecare aproape fiecare guvern inca de la inceputul anilor ’90. Scop: Ascunderea propriei incapacitati de a misca lucrurile in directia buna prin lipsa de vointa politica in a creea un cadru corect de dezvoltare. Obiectiv: Ati furat voi-acum furam noi.

4.      Ne meritam soarta

Cuvinte folosite in special de politicienii din opozitie dupa o infrangere electorala sau ultimativ atunci cand vor sa miste masele intr-o anumita directie. Ex: ,,daca acum nu..., ne meritam soarta!’’. Scop: De a arunca vina asupra electoratului pentru un rezultat negativ sau pentru o stare de fapt negativa. In acelasi timp sintagma de mai sus se doreste a actiona ca o supapa  de scurgere a presiunii venita din partea societatii. Obiectiv: De a angaja masele de partea celui aflat in opozitie pentru a realiza alternanta la putere.

5.      Romanii sunt lenesi


Expresie folosita de asa-numiti vectori de imagine pusi (introdusi) in posturi cheie in special in zona media de unde folosesc cu orice ocazie cuvinte jigitoare la adresa poporului roman. Ex: lenesi, puturosi, la noi nu se poate...etc.  Scop: Acela de a inocula in mintea oamenilor ca ar trebui sa caute solutiile pentru societatea romaneasca in alta parte. Obiectiv: Distrugerea sentimentului de mandrie nationala in pasi mici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu